Petrol u Hrvatsku do 2014. ulaže 75 milijuna eura

Bez autora
May 16 2011

Ulaganjima od 75 milijuna eura na hrvatsko tržište, slovenska naftna tvrtka Petrol do 2014. godine namjerava broj svojih benzinskih crpki u Hrvatskoj povećati sadašnjih 80 na 100, ali i ojačati svoju poziciju u plinskom biznisu. Pripremaju se na preuzimanje dviju manjih hrvatskih tvrtki u plinskom biznisu. Petrol, koji najveći dio prihoda ostvaruje trgovinom naftnim derivatima, ali je i značajan dobavljač drugih energenata poput plina i električne energije, do 2014. godine u Hrvatsku namjerava uložiti 75 milijuna eura. Najveći dio ulaganja bit će u benzinske crpke, s namjerom da njihov broj sa sadašnjih 80 poveća na stotinu, ali i u plinski biznis gdje Petrol želi pojačati poziciju dobavljača plina za kućanstva i poduzeća. Skupina Petrol u prva tri mjeseca ove godine prodala je 547.000 tona naftnih derivata, što je osam posto više nego u istom lanjskom razdoblju, a posjeduje 442 benzinske crpke: 313 u Sloveniji, 80 u Hrvatskoj, 38 u BiH, 5 u Srbiji, te po tri u Crnoj Gori i na Kosovu.

Petrol u Hrvatsku do 2014. ulaže 75 milijuna euraUlaganjima od 75 milijuna eura na hrvatsko tržište, slovenska naftna tvrtka Petrol do 2014. godine namjerava broj svojih benzinskih crpki u Hrvatskoj povećati sadašnjih 80 na 100, ali i ojačati svoju poziciju u plinskom biznisu, objavila je u ponedjeljak STA.

"Pripremamo se na preuzimanje dviju manjih hrvatskih tvrtki u plinskom biznisu", rekao je direktor Petrola Tomaž Berločnik, ne navodeći imena akvizicija.

Petrol, koji najveći dio prihoda ostvaruje trgovinom naftnim derivatima, ali je i značajan dobavljač drugih energenata poput plina i električne energije, do 2014. godine u Hrvatsku namjerava uložiti 75 milijuna eura. Najveći dio ulaganja bit će u benzinske crpke, s namjerom da njihov broj sa sadašnjih 80 poveća na stotinu, ali i u plinski biznis gdje Petrol želi pojačati poziciju dobavljača plina za kućanstva i poduzeća.

Skupina Petrol u prva tri mjeseca ove godine prodala je 547.000 tona naftnih derivata, što je osam posto više nego u istom lanjskom razdoblju, a posjeduje 442 benzinske crpke: 313 u Sloveniji, 80 u Hrvatskoj, 38 u BiH, 5 u Srbiji, te po tri u Crnoj Gori i na Kosovu.

Prodaju zemnog plina Petrol je u prva tri mjeseca ove godine povećao za devet posto, na 50 milijuna kubičnih metara, a ukapljenog plina za šest posto na 13.000 tona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik